Foto update juni

We zijn alweer halverwege het jaar en juni is ook weer een mooie fotografie maand met jonge vogels en andere verassingen. Lees je weer mee met de foto update van juni?

Ijsvogelhut

Deze maand ben ik naar tuinhut 1 van Arjan Troost geweest. Ik moet zeggen dat ik het een opmerkelijke setting vind. Met twee hutten die min of meer op hetzelfde uitkijken voelt het toch alsof er altijd één pech heeft, zo was het helaas de vorige keer toen ik in tuinhut 2 zat. De IJsvogel gaf toen de voorkeur aan de visjes bij de andere hut. Gelukkig hadden de ijsvogels jongen die al waren uitgevlogen en ook zelf erg actief op zoek waren naar visjes. Het leek er in ieder geval wel op dat de ijsvogels de aandacht goed verdeelden voor beide hutten. Zelf heb ik in ieder geval een paar leuke plaatjes kunnen schieten.

IJsvogel op stok

De setting waar je op kijkt is in ieder geval prachtig. De hut zelf is comfortabel en netjes verzorgd. De bomen aan de achterkant geven een mooie groene achtergrond.

IJsvogel komt omhoog na een duik

Ik ben ontzettend blij met de foto’s die ik heb kunnen maken. Het fotograferen van de duik is ontzettend lastig, maar heel leuk om mee te experimenteren. Je weet immers nooit 100% zeker waar hij precies gaat duiken. Al met al ben ik best trots op mijn foto’s dat de IJsvogels vanuit de duik weer omhoog komt.

Soms komen er ook andere onverwachte gasten voor de hut, zo ook deze rat.

Er komen niet alleen vogels op vogelvoer af

Rondrijden arkemheen polder

Ook heb ik weer rondgereden in juni, deze keer richting Nijkerk. Ik ben vaak genoeg langs Nijkerk gereden, maar was nog nooit naar de Polder Arkemheen geweest. Deze polder is een van de oudste polders van Nederland. Op diverse Facebookgroepen had ik al mooie foto’s voorbij zien komen van vogels die daar gespot zijn zoals de Grutto, Fuut en Tureluur. Zelf was ik wat aan de late kant aan het einde van de dag, maar de volgende keer ga ik zeker in een keer in de ochtend. Ik heb een poosje staan kijken naar een heel leuk tafereel van jonge zwaluwen die gevoerd werden door hun ouders. Ontzettend leuk om te zien hoe ze beginnen te piepen en lawaai te maken als er eten wordt gebracht.

Jonge zwaluwen die schreeuwen om voedsel als hun ouders met eten voorbij komen vliegen

Ook waren er andere jonge vogels te zien.

Jonge meerkoet in het gras
Jonge Fuut in het water

De Polder Arkemheen is een prachtige polder waar veel te zien valt, ik ga hier dan ook zeker vaker komen! Op de facebookgroep Arkemheenpolder Nijkerk-Putten zijn vele mooie plaatjes te bewonderen van vogels die daar gespot zijn. Kijk ook op Waarneming.nl om een indruk te krijgen van welke soorten er de laatste tijd gezien zijn.

Terug naar huis

Van Nijkerk terug richting Epe/Heerde kan ik het natuurlijk niet laten om via t’ Harde de route door De Dellen te nemen. Als afsluiter van de dag nog een wild zwijn op de foto kunnen zetten.

Wild zwijn in De Dellen

Het was al behoorlijk schemerig en deze foto is gemaakt met een ISO van 12.800. Het is echt ongelofelijk wat mogelijk is met behulp van ruisreductie. Hierover in een volgend blogbericht meer.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *