Moeder zwijn wilde wel even poseren voor de camera tijdens een bezoekje aan Park de Hoge Veluwe in de meivakantie

Foto update meivakantie

De eerste week van mei heb ik meivakantie gehad, het weer zat mee en ik ben eropuit getrokken met mijn camera. Lees je mee met wat ik heb gezien in deze foto update van de meivakantie?

Weidevogels

De vakantie begon voor mij met een fietstochtje van ongeveer 30 kilometer bij mij in de buurt, waarbij ik een rondje langs de weidevelden bij Wapenveld natuurlijk niet mocht ontbreken. Opvallend is dat er minder activiteit van vogels is dan een jaar of drie geleden. Desondanks heb ik mij wel vermaakt met een ontzettend leuk geel kwikstaartje dat zich gemakkelijk liet fotograferen. Ik kon behoorlijk dichtbij komen en doordat het helder weer was heb ik gebruik gemaakt van een 1.4 teleconverter waardoor ik een bereik had van 840 mm. Dit in combinatie met dat de kwikstaart op nog geen 8 meter afstand op een paal ging zitten leverde het volgende beeld op.

Foto van een gele kwikstaart uit de foto update van de meivakantie
Gele Kwikstaart

Nog meer geluksmomentjes

Een andere plek waar ik zo nu en dan heen ga om weidevogels te spotten is Natuurreservaat Kleine Woldweg in Oosterwolde. Hier heb ik al eerder mooie foto’s kunnen maken van een grutto en kievit.

Foto van een grutto uit de foto update van de meivakantie
Grutto
Foto van een kievit uit de foto update van de meivakantie
Kievit langs het water

Regelmatig ga ik weer even langs bij de weidevogels om te kijken of ik een glimp van jonge vogels kan opvangen. Helaas geen jonge kievit of grutto, maar wel ontzettend veel ganzen met jongen. Ondanks dat ganzen zo veel voorkomen, vind ik die kleintjes toch wel weer heel leuk om te zien. Deze foto mag dan ook niet ontbreken in deze foto update van de meivakantie.

Familie gans bestaande uit vader, moeder en jongen.
Ganzen met jongen

Een stukje verderop zag ik wat vogels heen en weer vliegen tussen het groen en ik besloot dichterbij te gaan staan met de auto en te wachten totdat de vogel dichterbij kwam zodat ik het kon fotograferen. Eenmaal geland in het groen bleek het een rietgors te zijn, dat is nog eens leuk!

Foto van een rietgors uit de foto update van de meivakantie
Rietgors man

Helemaal blij en tevreden met de foto van de rietgors wilde ik wegrijden toen ik ineens wat anders boven het het riet zag uitsteken, een roerdomp!

Foto van een roerdomp uit de foto update van de meivakantie
Roerdomp steekt zijn kop boven het riet uit

Normaalgesproken is een roerdomp moeilijk om te zien, maar tussen het groen viel hij toch iets meer op dan tussen het bruine riet. Het is bijzonder om te zien hoe deze vogel zich voortbeweegt. Eenmaal in het riet gedoken is het moeilijk om deze vogel weer terug te vinden. Het kan zijn dat je hem helemaal niet weer ziet of dat hij ineens een stuk verderop ineens opduikt.

Fotohut en park de hoge veluwe

Deze week stond ook een bezoek aan een fotohut op het programma. Er was helaas niet veel diversiteit aan vogels te zien voor de hut, maar een paar keer het bezoek van de ijsvogel heeft dit weer helemaal goedgemaakt.

Foto van een ijsvogel uit de foto update van de meivakantie
IJsvogel op stok

Ook was er nog een onverwachte bijzondere bezoeker aan de hut, een rat zag zijn kansen daar om even flink wat voer te hamsteren naar zijn holletje bij de setting.

Rat voor de fotohut
Rat voor de fotohut

Na de fotohut besloot ik om richting Het Nationale Park De Hoge Veluwe te rijden. Het is namelijk de tijd dat de wilde zwijnen jongen hebben en daar zou ik toch zo graag een foto van willen hebben. Na een tijdje rondrijden op het park begon de avond te vallen. De zon ging langzaam onder en het licht scheen laag door de bomen van het bos en op sommige plekken begon het al wat donkerder te worden. Ineens zie ik verderop mensen met de fiets stoppen en wijzen om even later weer weg te fietsen. Ik besloot om te wachten, want misschien komt wat zij gezien hebben wel vanzelf mijn kant op. Ja hoor, bingo! Een groep wilde zwijnen met frislingen, zo worden de jongen van wilde zwijnen genoemd. De meeste zwijnen bleven een beetje achter de begroeiing lopen waardoor een foto maken eerst lastig was, maar naar even geduld liet deze frisling zich prachtig vastleggen op een open plekje in het bos.

Frisling op de hoge veluwe tijdens een bezoek in de meivakantie
Frisling

Ook moeder zwijn kwam even kijken en keek recht in de camera, wat een bijzonder moment! Daarna vervolgde de groep zwijnen haar tocht weer dieper het bos in.

Moeder zwijn wilde wel even poseren voor de camera tijdens een bezoekje aan Park de Hoge Veluwe in de meivakantie
Wild zwijn op de Veluwe

Geslaagde meivakantie

Tot zover mijn foto update van de meivakantie die boordevol mooie ontmoetingen met wildlife zat en ik heb weer een paar prachtige foto’s kunnen maken die ik kan gebruiken voor een fotoproject waar ik aan werk. Later daarover meer, dus houd mijn blog in de gaten!

Heb je mijn galerij al gezien? Hier vind je nog meer mooie natuurfoto’s!

Volg mij ook op social media!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *